Polazna | Vesti | Društvo | Projekat CLINK: Kako nas povezuje kulturno nasleđe

Projekat CLINK: Kako nas povezuje kulturno nasleđe

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Međunarodni sajam dobrih praksi održive upotrebe kulturne baštine kroz nove ekonomske inicijative održan je krajem protekle sedmice u Arheo – etno parku u Ravni. Sajam je organitzovam u okviru projekta ’’CLINK – Kulturna baština kao spona koja povezuje lokalne zajednice Evrope’’. 

Projekat CLINK: Kako nas povezuje kulturno nasleđe

Kako kulturno nasleđe i stari zanati mogu da pomognu savremenim ekonomskim inicijativama ? Da li nasleđe povezuje narodne Balkana ? Na ova i mnoga druga pitanja, družeći se u Areheo – etno parku u Ravni, pokušali su da odgovore učesnici Međunarodnog sajma dobrih praksi ''Kulturna baština kao izvor obnove lokalnih zajednica''. 
Ako želite da uništite jedan narod, uništite mu kulturu, kaže Antonis Djamantis, glumac i direktor pozorišta Iraklion sa Krita u Grčkoj, u kome se tradicionalno pevanje žena povezuje sa citatima iz dela pisca Nikosa Kazancakisa, autora ''Grka Zorbe.''
 
Ideja je da se u budućnosti nevladinim organizacijama pridruže i predstavnici lokalnih vlasti, kako bi se uspostavila direktna  saradnja među gradovima, kažu Saša Marinkov iz Centra lokalne demokratije u Knjaževcu i Dženana Dedić iz LDA Mostar.
 
Svoje znanje u praksi na ovom skupu proverili su učenici Tehničke škole sa smera turistički tehničar.
 
Međunarodna konferencika o kulturnom nasleđu okupila je predstavnike kulturnih institucija, organizacija civilnog društva, radnike u kulturi, preduzetnike, zanatlije i mlade dizajnere iz Bosne i Hercegovine, Grčke, Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Severne Makedonije i Srbije.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group