Polazna | Vesti | Društvo | Svečani prijem za "Timočke veseljake"

Svečani prijem za "Timočke veseljake"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Posle trijumfalnog nastupa na Saboru trubača u Guči, za članove orkestra "Timočki veseljaci" danas je priređen prijem u Skupštini opštine. Zvanično najboljem orkestru 59. Sabora veliki uspeh čestitao je predsednik opštine Milan Đokić.

Svečani prijem za "Timočke veseljake"
Orkestar Timočki vesljaci slobodno se može reći apsolutni je pobednik 59. Sabora trubača u Guči. Knjaževački predstavnici osvojili su nagradu za najbolji orkestar, a pripalo im je i priznanje "Od zlata jabuka", za najizvornije muziciranje. Veliki uspeh danas im je čestitao predsednik opštine Milan Đokić sa saradnicima, na svečanom prijemu u Skupštini opštine priređenom u njihovu čast. Bila je to prilika da mladi muzičari razmene  prigodne poklone sa prvim čovekom lokalne samouprave, kao i da sa predstavnicima medija podele utiske sa ovogodišnjeg, ali i prethodnih nastupa u Guči.

"Očekivali smo uspešan nastup na Saboru, ali da ćemo osvojiti dve nagrade, to je i za nas bilo iznenađenje. Uspeh dobija na značaju ako se ima u vidu da nam je ovo tek druga godina takmičenja u seniorskoj konkurenciji. Sada nam nedostaje samo još jedna nagrada kako bismo dobili "Majstorsko pismo", što je najveće moguće priznanje koje se dodeljuje u Guči", rekao je Predrag Đorđević, šef orkestra.

Prema rečima predsednika Đokića, današnji pokloni uručeni ovim mladim momcima predstavljaju tek skromni znak pažnje, a Timočki veseljaci od strane lokalne samouprave pravu nagradu mogu da očekuju za naredni Dan opštine. Ovom prilikom pokrenuta je i ideja da se najbolji orkestar ovogodišnjeg Sabora u Guči, zajedno sa ostalim bleh sastavima iz našeg grada, zvanično predstave knjaževačkoj publici na velikom koncertu koji bi bio organizovan najverovatnije tokom sledećeg meseca u Gurgusovačkoj kuli.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group