Polazna | Vesti | Društvo | Kontrola saobraćaja do 7. aprila

Kontrola saobraćaja do 7. aprila

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Saobraćajna policija povećala je kontrolu poštovanja ograničenja brzine na putevima u Srbiji od 1. aprila do 7. aprila 2019. godine, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Kontrola saobraćaja do 7. aprila

Pripadnici saobraćajne policije će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u takozvanim „presretačima“, dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

Takođe, u sredu, 3. aprila, realizovaće se celodnevna akcija „Speed Marathon“, koja se sprovodi na svim evropskim putevima, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima biti neprekidno merena brzina u trajanju od 24 časa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da se neprilagođena brzina javlja kao uticajni faktor u gotovo polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group