Polazna | Vesti | Društvo | Prvih 10 godina Knjaževacinfa

Prvih 10 godina Knjaževacinfa

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na današnji dan, tačno pre deset godina, počeo je da radi informativni portal www.knjazevacinfo.rs.

Prvih 10 godina Knjaževacinfa

Bilo je to vreme kada je Knjaževac, sticajem nesrećnih tranzicionih (ne)prilika, ostao bez ijednog medija, što će reći i bez mogućnosti da se njegovi stanovnici informišu o onome što čini život jednog grada: od toga o čemu raspravljaju lokalni političari, šta je na repertoaru ustanova kulture, da li je lokalni zonaš pobedio u derbiju, pa do toga kada neće imati vodu, ili struju.

E, tada je ''uskočio'' www.knjazevacinfo.rs, postavši  prva internet televizija na ovim prostorima. A biti prvi u nečemu i probiti led predstavlja zadovoljstvo, ali nikada nije lako. Trebalo je navići publiku na nešto novo i moderno, nešto što se ne pali daljinskim upravljačem i ne kupuje na trafici. U to vreme i dvocifren broj partilaca za nas je predstavljao mali razlog za slavlje.

Onlajn televiziji pridružio se nakon nekoliko godina i kablovski tv kanal istog imena, ali je interent ostao centralno mesto za distribuciju vesti do naših građana, pružajući nam mogućnost za dvosmernu komunikaciju.

Preživelo se u protekloj deceniji mnogo toga. Menjao se grad, a sa njim i Knjaževacinfo. Menjali smo mesto boravka, u jednom trenutku, ''zahvaljujući'' veoma spretnim (do danas neotkrivenim) lopovima, ostali bez celokupne tehnike – kamera, mikrofona, kompjutera....Dolazili su i odlazili pametni mladi ljudi, nastavljajući i nakon Knjaževacinfa da se bave istim, ili sličnim poslom. Sa svima smo prijatelji do današnjeg dana.

Visoki standardi novinarske etike, nepristajanje na senzacionalizam, proverena infomacija, nastojanje da se bude prisutan na svakom mestu gde se nešto dešava (što nije lako, jer vas je mnogo, a Knjaževacinfo jedan), prostor za sve koji žele da iskažu svoj stav, od prvog dana do ovog trenutka, ono je od čegaKnjaževacinfo ne odustaje. Kao ni od podrške izuzetnim stvaraocima, talentovanoj deci, ljudima koji se trude da pomere granice.

I još nešto – tek je prva decenija, a već se nataložila bogata arhiva video materijala o svim važnim i manje važnim događajima koji obeležavaju život Knjaževca u dvadeset prvom veku. Za nas koji smo danas i za one koji će tek doći.

Dok gasimo svećice na zamišljenoj rođendanskoj torti,  i sebi i vama želimo još 110 rođendana. Neka u vremenu koje dolazi bude samo lepih vesti, koje će Knjaževacinfo iz male varoši na istoku Srbije, poslati u svet !

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group