Polazna | Vesti | Društvo | Peti protest ''1 od 5 miliona''

Peti protest ''1 od 5 miliona''

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U Knjaževcu je sinoć održan peti protest ''Za Knjaževac bez straha''. Na Trgu oslobođenja učesnicima protesta obratili su se novinar i sportski komentator Milojko Pantić i Srđan Milivojević, bivši član Otpora i narodni poslanik.

Peti protest ''1 od 5 miliona''

Još jedan četvrtak u Knjaževcu obeležen je protestom ''1 od pet miliona''. Na Trgu oslobođenja građanima se najpre obratio proslavljeni novinar i sportski komentator Milojko Pantić.

''Srbija je okupirana, zarobljena zemlja. Zarobili su je oni koji su na vlasti i svakodnevno gaze Ustav, rade sve protivno zakonima, lažu, kradu, falsifikuju diplome, pa čak i ubijaju. Oni se nazivaju političari. U normalnom svetu takvi se vode kao kriminalci.''
Srđan Milivojević, bivši član Otpora i narodni poslanik, obratio se potomcima Ace Stanojevića i vojnika 14. pešadijskog puka.

''Ja danas ovde vidim potomke tih sinova Srbije. Ali, taj puk je brojao 4112 ljudi. Gde ste vi ? Jel vam lepo dok vas broje kao ovce ? Gde ste Knjaževačni da kažete: ''I mi loše živimo, ne pristajemo na poniženje.'' Zovemo vas da kažete ne Aleksandru Vučiću''.

Na skupu je od čelnika lokalne samouprave zatraženo da prestanu sa pritiscima na građane koji učestvuju u protestima. Još jednom su ponovljeni zahtevi za fer izborima i objektivnim i nepristrasnim informisanjem Javnog servisa. Peti protest ''Za Knjaževac bez straha'' završen je uobičajenom šetnjom centralnim gradskim ulicama.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group