Polazna | Vesti | Društvo | Prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u 2019.

Prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u 2019.

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Crveni krst Knjaževca i Zavod za transfuziju krvi iz Niša organizovali su prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u 2019.

Dragocenu tečnost, prvi, šesti, ili dvadeseti put, sa ciljem da pomognu onima kojima je pomoć neophodna, dalo je pedesetak Knjaževčana i Knjaževčanki.

Tokom zime zaliha krvi ima dovoljno, krizni periodi nastaju leti, kazao je dr Milan Petrović, iz niškog Zavoda za transfuziju, ističući lepu saradnju sa knjaževačom organizacijom Crvenog krsta.

Mnoge dobrovoljne davaoce zbunio je novi zakon o transfuzijskoj medicini, prema kome se krv može dati isključivo u akcijama koje Crveni krst realizuje sa nadležnim transfuziloškim službama, kaže Slobodan Radojičić, predsednik Opštinske organizacije Crvenog krsta.

''Dobrovoljni davaoci krvi više ne mogu da daju krv samoinicijativno u Kabinetu za trasfuziju u Knjaževcu, več se krv daje isključivo na organizovanim akcijama koje organizuje Crveni krst u saradnji sa Zavodom za transfuziju iz Niša'', kazao je Slobodan Radojičić, predsednik Opštinske organizacije Crvenog krsta.

Tokom ove, 2019. godine, Crveni krst organizovaće 24 akcije dobrovoljnog davalaštva. Očekuje se da se tokom svake od njih prikupi najmanje 40 jedinica krvi.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group