Polazna | Vesti | Društvo | Udruženje obolelih od MS-a širi krug prijatelja

Udruženje obolelih od MS-a širi krug prijatelja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Za susret sa novim prijateljima iz Društva multiple skleroze Virovitičko – podravske županije u Hrvatskoj, MS udruženje iz Knjaževca odabralo je prostor Arheo etno parka u Ravni. U realizaciji kreativnih radnionica pridružile su se i komšije iz Bora. Cilj je bio da jedni sa drugima podele informacije o barijerama na koje nailaze u životu i načinima njihovog prevazilaženja.

Udruženje obolelih od MS-a širi krug prijatelja

Kretativne radionice, osmišljene pre nekoliko godina u knjaževačkom Udruženju obolelih od multiple skleroze, doprinose kvalitetu života ljudi sa invaliditetom, osmišljavanju slobodnog vremena, te otkrivanju skrivenih, ili potisnutih talenata, Dobar glas daleko se čuju, pa su o ukrašavanuu drvenih predmeta dekupaž tehnikom, ili izradi nakita čuli i u nama dalekoj hrvatskoj Virovitici, potvrđuje Saša Grahovac, predsednik Društva multiple skleroze Virovitičko – podravske županije.
 
Mi imamo volju i entuzijazam, a oni iskustvo u projektima koje realizuju sa Evropskom unijom. Tu je ključ naše buduće saradnje, kaže Ana Ranđelović, predsednica MS udruženja u Knjaževcu.
 
Komšije iz Bora ističu da postoje zahvaljujući podršci lokalne samouprave i ugledanju na knjaževačke kolege.
 
Umetnička radionica održana je u prostoru Arheo etno parka u Ravni, zahvaljujući saradnji Udruženja obolelih od multiple skleroze i Zavičajnog muzeja, koji je svoje prostore prilagodio osobama sa inavliditetom i ne isključuje ih ni iz jednog događanja u Muzeju.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group