Polazna | Vesti | Društvo | Trening o razvoju planinskog turizma u prekograničnoj oblasti Rumunija – Srbija

Trening o razvoju planinskog turizma u prekograničnoj oblasti Rumunija – Srbija

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije – RARIS održala je trening “Razvoj održivog planinskog turizma u prekograničnoj oblasti Rumunija - Srbija". Trening je održan u Brestovačkoj banji kao deo implementacije projekta “Karpati povezuju”, sufinansiranog kroz Interreg - IPA Program prekogranične saradnje Rumunija-Srbija 2014 – 2020. 

Trening o razvoju planinskog turizma u prekograničnoj oblasti Rumunija – Srbija

Trening je imao cilj da podrži razmenu znanja o održivom planinskom turizmu kao novom turističkom proizvodu u karpatskom prekograničnom području Rumunija – Srbija i da predstavi primere dobre prakse i mogućnost njihove primene u ovoj planinskoj oblasti. Predavači su bili prof.dr Branko Krasojević i prof. dr Radomir Stojanović.

Kroz interaktivni rad i praktične vežbe učesnici su identifikovali postojeće resurse (prirodne i antropogene) od značaja za razvoj planinskog turizma u prekograničnom regionu Srbija-Rumunija, proces njihove transformacije u održivu turističku ponudu, način umrežavanja nosilaca turističke ponude u funkciji formiranja i razvoja održivog planinskog turizma i kreiranje novih turističkih proizvoda u planinskom području  posmatranog prekograničnog regiona.

Učesnici su posebno interesovanje pokazali za  savremenim tehnikama promocije i prodaje u planinskom turizmu, specijalizovanim sajtovima i portalima, društvenim mrežama, sajamskim nastupima.

 

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group