Polazna | Vesti | Društvo | Objavljen javni poziv za sufinansiranje razvoja i inovacija

Objavljen javni poziv za sufinansiranje razvoja i inovacija

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Fond za inovacionu delatnost je 2. aprila 2018. godine objavio javni poziv za programe podrške tehnološkim inovacijama - Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija.

Objavljen javni poziv za sufinansiranje razvoja i inovacija

Ukupna sredstva namenjena za ova dva programa iznose 400 miliona dinara. Svrha programa je obezbeđivanje direktne finansijske pomoći preduzećima u Srbiji za razvoj inovativnih usluga, procesa i proizvoda sa potencijalom za komercijalizaciju. Ukupan budžet za ova dva programa u 2018. godini iznosi 400 miliona dinara.  

Program ranog razvoja namenjen je mikro i malim preduzećima, koja posluju ne duže od tri godine, a koja razvijaju tehnološku inovaciju za kojom postoji potreba na tržištu, dok je Program sufinansiranja inovacija namenjen mikro, malim i srednjim preduzećima kojima su potrebna značajna finansijska sredstva za realizaciju razvojnog ciklusa tehnoloških inovacija.

U zavisnosti od programa, inovativni projekti preduzeća se sufinansiraju u iznosu od 80 hiljada do 300 hiljada evra. 

Poziv za dostavljanje prijava za finansiranje inovativnih projekata otvoren je od 2. aprila do 1. juna 2018. godine do 15 časova.

Više detalja o programu i uslovima zainteresovana preduzeća mogu pronaći na sajtu RARIS-a  ili na sajtu Fonda za inovacionu delatnost. Prijave se dostavljaju putem portala Fonda.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group