Polazna | Vesti | Društvo | Eparhija timočka za knjaževačku decu

Eparhija timočka za knjaževačku decu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Versko dobrotvorno starateljstvo Epahije timočke i Crkva Svetog Đorđa darivali su danas učenike Knjaževca paketima školskog i pribora za higijenu. Škole i domove obišli su đakon Vuk Jovanović, sekretar Verskog dobrotvornog starateljstva Eparhije timočke i protojerej Perica Božunović.

Eparhija timočka za knjaževačku decu

Sveske i školski pribor našli su se u šarenim rancima, koje su učenicima  Muzičke škole ''Predrag Milošević'' darivali sveštenstvo Crkve Svetog Đorđa i Eparhija Timočka u akciji koju organizuje humanitarna organizacija Versko dobrotvorno starateljstvo.

''Karitas Srbija je donator i sa blagoslovom episkopa Ilariona odlučeno je da se obiđu škole u Knjaževcu. Versko dobortvorno starateljstvo je osnovano u Eparhiji timočkoj pre dve godine. Eparhija se prostire od Sokobanje do Kladova i Donjeg Milanovca. Veliki je prostor koji pokrivamo. U saradnji sa sveštenstvom u Knjaževcu, imali smo akciju u vreme vaskršnjih praznika, kada smo obilazili porodice i nosili im paketa sa hranom i higijenom'', kazao je đakon Vuk Jovanović sekretar Verskog dobrotvornog starateljstva Eparhije timočke.

A kako bi se mladi umetnici zahvalili na darovima, ako ne muzicranjem nekih od najboljih đaka.  U školi punoj talentovane dece, za ovu priliku odabrani su  Aleksa Dinić na klaviru i Lazar Jončić na harmonici.
 
Osim Muzičke škole, slične rance sa poklonima dobili su i đaci osnovnih škola ''Kaplar'', ''Dubrava'' i ''Mladost'', kao i mladi stanovnici Doma učenika srednjih škola.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group