Polazna | Vesti | Društvo | Mali čuvari tradicije: Iz riznice bakinih priča

Mali čuvari tradicije: Iz riznice bakinih priča

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nedelja, treći decembar, bio je na Susretima etno udruženja i asocijacija Srbije, posvećen deci. U velikoj dvorani Doma kulture scensko – muzički prikaz ''Moja baka lepo priča'' izveli su učenici Osnovne škole ''Dubrava''. Uručene su i nagrade najuspešnijim autorima obrednih hlebova i peškira.

Mali čuvari tradicije: Iz riznice bakinih priča

Niko kao baka ne ume da nas odvede u neko drugo carstvo i da nam, pričajući o svom detinjstvu, dočara prošlost i to kako se nekada živelo bez mobilnih telefona i računara. O baki koja lepo priča, o prelima i poselima, zagonetkama, poslovicama, pitalicama, govorili su učenici Osnovne škole ''Dubrava'' u danu, koji je Susretima etno udruženja i asocijacija Srbije, bio posvećen deci.

U društvu sa folklorom izdvojenog odeljenja u Minićevu, podsetili smo se i narodnih kola Srbije.

Svojim najmlađim čuvarima tradicije ''Izvor'' se zahvalio za maštu, spretnost i znanje, koje su uneli u  besprekorno urađene obredne peškire i obredne hlebove.

U ''Izvoru'' ističu da najdragocenije saradnike imaju među učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Zbog toga je osnovna misija udruženja da ljubav i poštovanje prema tradiciji prenese na nove generacije.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group