Polazna | Vesti | Društvo | U čast Dana Kopnene vojske – izložba naoružanja i opreme

U čast Dana Kopnene vojske – izložba naoružanja i opreme

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Povodom Dana Kopnene vojske, u Knjaževcu je danas organizovana izložba naoružanja i opreme Vojske Srbije. Građanima Knjaževca predstavili su se i vojni orkestar iz Niša i plesna grupa ''Tamo daleko''.

U čast Dana Kopnene vojske – izložba naoružanja i opreme

Povodom Dana Kopnene vojske, Knjaževčani su imali priliku da se na zanimljivoj izložbi na platou i u prostoru Doma kulture upoznaju sa naoružanjem i opremom, koju koriste pripadnici najstarijeg vida Vojske Srbije. Pažnju, mahom mlade publike, izazvale su bespilotne letelice, pešadijsko naoružanje, borbena oklopna vozila. Izviđači su demonstrirali postupak spašavanja ranjenika, a bilo je prilike i za susret sa pravim deminerima. Drugu godinu zaredom Knjaževac je domaćin Vojsci Srbije, kazao je Mišel Nikolić, pomoćnik predsednika opštine.

''U saradnji sa komandantom Kopnene vojske, generalom Simovićem i predsednikom opštine Milanom Đokićem, drugu godinu zaredom organizujemo izložbu vojne opreme, naoružanja, kao i prikaz plesa, vojnog orkestra i borilačkih veština naše vojske. Neraskidiva je veza Vojske Srbije i naroda, koji gaji veliko poverenje u vojsku. Kad god je bilo problema, imali smo odličnu saradnju.''

Građanima Knjaževca predstavio se vojni orkestar iz Niša pod rukovodstvom kapetana Dejana Đorđevića, a plesna grupa ''Tamo daleko'' iz garnizona Niš, Vranje, Kraljebo i Novi Sad, vratula ih je u vreme oficirskih balova.

Dan Kopnene vojske obeležava se 16. novembra, u znak sećanja na 1914. godinu i početak Kolubarske bitke, jedne od najznačajnijih bitaka u Prvom svetskom ratu.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group