Polazna | Vesti | Društvo | Susreti etno udruženja drugog i trećeg decembra

Susreti etno udruženja drugog i trećeg decembra

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Udruženje za negovanje tradicije ''Izvor'', uz podršku opštine Knjaževac i Turističke organizacije opštine Knjaževac organizuje drugog i trećeg decembra, po trinaesti put, Susrete etno udruženja i asocijacija Srbije, pod sloganom ''Tradicijom u Evropu''.

Susreti etno udruženja drugog i trećeg decembra

Manifestacija ima za cilj promociju turistike ponude opštine Knjaževac, kao i očuvanje nasleđa i duhovnih vrednosti naše opštine i regiona i očuvanje nacionalnog identiteta Srbije.

Učesnici ovogodišnje manifestacije biće predstavnici gradova Srbije, Bugarske, Mađarske i Rumunije, etno udruženja, etno mreže, zanatske i umetničke radionice, predstavnici seoskog turizma, proizvođači zdrave hrane, vina i rakija, sireva i proizvoda od mleka, predstavnici lokalne samouprave, kulturni radnici iz više opština, predstavnici javnih preduzeća Stara planina i Skijališta Srbije, predstavnici turističkih agencija, te predstavnici medija.

U okviru Manifestacije predviđen je i kulturno-umetnički program sa renomiranim izvođačima i modnom revijom pod nazivom ''Zaveštanje za budućnost''.
Po uzoru na pređašnje godine, održaće se takmičenje za najlepše obredne peškire i obredne hlebove. 

Drugog dana manifestacije za goste iz drugih gradova, predstavnike turističkih agencija i novinare biće organizovana poseta Zavičajnom muzeju i stalnoj postavci dvopređnih čarapa, salonu građanske postavke iz XIX i XX veka Udruženja ''Izvor'', a u zavisnosti od vremenskih prilika i obilazak Stare planine.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group