Polazna | Vesti | Društvo | Dve decenije Zavičajnog društva Timočana Torlaka

Dve decenije Zavičajnog društva Timočana Torlaka

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U Minićevu je u sredu, prvog novembra, održana svečana sednica Skupštine Zavičajnog društva Timočana Torlaka, posvećena jubilarnoj 20. godišnjici osnivanja društva.

Dve decenije Zavičajnog društva Timočana Torlaka

Suočavajući se sa teškoćama, pre svega finansijske prirode, Zavičajno društvo Timočana Torlaka uspelo je da u protekle dve decenije, različitim aktivnostima ispuni misiju, zacrtanu osnivanjem – da afirmiše kulturno – istorijsko i prirodno nasleđa ovoga kraja, kazao je dr Dejan Krstić, predsednik društva.

Organizacija ''Trolačke večeri'' svakako je jedna od značajnijih aktivnosti, ali se trajni trag ostavlja  kroz izdavanje lista ''Torlak'' i izdavačku delatnost, naglašava Krstić. On očekuje u budućnosti bolju saradnju sa lokalnim instutucijama u Minićevu, Knjaževcu i Zaječaru.
 
Na svečanosti obeležavanja 20. godišnjice društva predstavljena je i knjiga ''Torlačke ukrštene reči'' Slavoljuba Jelenkovića. Namera autora bila je da napravi publikaciju jedinstvenu za kraj u kome je rođen.
 
Svečanoj sednici Skupštine Zavičajnog društva Timočana Torlaka prisustvovala je delagacija Torlačkog društva ''Ždrepče'' iz Belogradčika. Uručene su zahvalnce pojedincima, institucijama i preduzećima, koji su proteklih godina doprineli radu društva i afirmaciji vrednosti za koje se zalaže.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group