Polazna | Vesti | Društvo | Predavanje o bezbednosti dece u Minićevu

Predavanje o bezbednosti dece u Minićevu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U sklopu projekta  „Osnovi bezbednosti dece“ koji sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete,  u izdvojenom odeljenju Osnovne škole ''Dubrava'' u Minićevu održano je predavanje o bezbednosti dece u saobraćaju.

Predavanje o bezbednosti dece u Minićevu

Kako da bezbedno stignu do škole osnovci u Minićevu uče već od prvog susreta sa učiteljima i učiteljicama. Zato i ne čudi što već imaju znanja o tome kako se treba ponašati u saobraćaju.

''Škola se nalazi na magistralnom putu gde je frekventnost saobraćaja veoma visoka, te se na licu mesta deci demonstrira pravilan prelazak ulice'', kaže Dragan Nedeljković, rukovodilac škole u Minićevu. 

Svoja saznanja učenici izdvojenog odeljenja Osnovne škole ''Dubrava'' u Minićevu imali su prilike da prošire u razgovoru sa pripadnicima policije, a u okviru projekta ''Osnovi bezbednosti dece'', koji zajednički realizuju ministarstva unutrašnjih poslova i prosvete.

''Cilj ovog projekta jeste edukacija mališana, učenika četvrtog i šestog razreda osnovne škole, sa podizanjem nivoa svesti o bezbednosti, o problemima sa kojima se mogu sresti u toku razvoja'', ističe Mario Zdravković koordinator projekta ''Osnovi bezbednosti dece''.

Program, za koji se očekuje da doprinese razvoju bezbednosne kulture kod dece, trajaće osam meseci i biti realizovan na teritoriji cele Srbije.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group