Polazna | Vesti | Društvo | CKR: Dečja prava u priči i praksi

CKR: Dečja prava u priči i praksi

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Centar za kreativni razvoj realizuje projekat "Dečija prava u priči i praksi". Tim povodom organizovana je javna akcija na platou Doma kulture, tokom koje su građani i deca imali priliku da daju svoje predloge za unapređenje položaja dece u knjaževačkoj opštini. Održan je i okrugli sto na temu "Zašto nam je potreban Lokalni akcioni plan za decu".

CKR: Dečja prava u priči i praksi

Više pažnje talentima, bolja zdravstvena zaštita, parkovi i akvaparkovi, ono je što nedostaje Knjaževcu, smatraju roditelji i deca, koji su učestvovali u javnoj akciji Centra za kreativni razvoj, organizovanoj na platou Doma kulture. Centar im je pružio priliku da daju svoje predloge za unapređenje položaja najmlađih u knjaževačkoj opštini.

''Deca se, naravno, najviše bave svojim slobodnim vremenom i ugalvnom su to crteži parkova, akvaparkova, zooloških vrtova, dok su roditelji zabrinuti za njihovo zdravlje i daju predloge za poboljšanje uslova u Zdravstvenom centru, podršku deci sa smetnjama u razvoju...'', kaže Ana Jovanović iz Centra za kreativni razvoj.

Ova aktivnost bila je deo projekta ''Dečja prava u priči i praksi''. Jedan od najvažnijih ciljeva je izrada Lokalnog akcionog plana za decu.

''Cilj projekta je usvajanje protokola uz Konvenciju o pravima deteta na nacionalnom nivou. Smatramo da je u našem gradu potreban Lokalni akcioni plan za decu. Postigli smo dogovor da damo predloge za radnu grupu koja će napraviti taj lokalni plan'', dodaje Jovanović.

Projekat su podržali Delegacija Evropske unije i kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Republike Srbije.

 

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group