Polazna | Vesti | Društvo | Planinari iz Knjaževca učestvovali na memorijalnom pohodu "Darijan Šarac"

Planinari iz Knjaževca učestvovali na memorijalnom pohodu "Darijan Šarac"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ovom prilikom dogovoreno je da se ubuduće članovi planinarskih društava Vitez i Babin zub druže dva puta godišnje, jednom u Vitezu i jednom u Knjaževcu.

Planinari iz Knjaževca učestvovali na memorijalnom pohodu "Darijan Šarac"

 

PD Babin zub proteklog vikenda uzvratilo je posetu HPD Vitezu iz Viteza (BiH), odlaskom na memorijalni pohod "Darijan Šarac", koji HPD Vitez i Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Kantona Središnja Bosna organizuju u čast dečaka iz Međugorja, koji je preminuo nakon komplikacija posle transplantacije srca.

Prošle godine 17 članova HPD Vitez, PD KUK Novi Travnik, PD TIM Busovača, PD Paklarske stijene i PD Guča Gora došlo je na planinarski uspon "In honor of my donor", koji udruženje BUK i PD Babin zub organizuju u čast donora Sandre Živković iz Knjaževca, koja je 2013. godine imala transplantaciju pluća.

"Zahvaljujući transplantaciji, nastala su nova prijateljstva. Prvo smo se povezali Tomislav Žuljević (transplantacija bubrega) i ja, a potom je to preraslo i u prijateljstvo među planinarskim društvima HPD Vitez i PD Babin zub. Od sada, ova dva društva posećivaće se jednom godišnje. Jednom u Vitezu, jednom u Knjaževcu.", kaže Sandra Živković, organizator puta.

Na memorijalnom pohodu bili su flajeri o značaju zaveštanja organa, kao i donorske kartice.

Osim memorijalnog pohoda, PD Babin zub posetilo je i manastir Đunis, Ovčar banju, Drvengrad, Višegrad, etno selo "Čardaci" i Sarajevo.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group