Polazna | Vesti | Društvo | Predstavljen logo brenda Balcanica superior

Predstavljen logo brenda Balcanica superior

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije predstavila je danas logo budućeg regionalnog brenda ''Balcanica superior''. Za zvanični logo brenda, Komisija je izabrala rad slovenačkog dizajn studija „Felicijan Sedmak“ iz Ljubljane.

Predstavljen logo brenda Balcanica superior

U periodu od 22. maja do 22. juna ove godine, RARIS je sproveo konkurs za izbor logoa regionalnog brenda istočne Srbije i snažnu medijsku kampanju za promociju konkursa. Kampanju je samo preko Fejsbuka otpratilo više od 100.000 ljudi, a na konkursu je učestvovalo 134 dizajnera iz četiri države – Srbije, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Za zvanični logo brenda, Komisija je izabrala rad slovenačkog dizajn studija „Felicijan Sedmak“ iz Ljubljane. Dizajn logoa se bazira na drevnim motivima i nacionalnim šarama. Manipulacija šarom izvorno inspirisanom drevnim slovenskim i vlaškim vezovima, omogućila je implementaciju inicijala Balcanica Superior "B" i "S" u formu u cilju pojačanja identiteta. Tekstualni deo logoa Balcanica Superior zasnovan je na klasičnim rimskim slovima. Ovo savršeno odgovara latinskom korenu naziva i povezanosti istočne Srbije sa rimskom istorijom, saopštio je RARIS.

Izjavu autora možete videti na linku:  https://youtu.be/zERaDi5Taqk

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group