Polazna | Vesti | Društvo | Osobe sa invaliditetom na sportskom terenu

Osobe sa invaliditetom na sportskom terenu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U Knjaževcu je u subotu održan Kup Timočke krajine za osobe sa invaliditetom. Učestvoovalo je dvadesetak takmičara iz Zaječara, Vidina u Bugarskoj, Sokobanje i Knjaževca.

Osobe sa invaliditetom na sportskom terenu

Rekreacija i sport su najbolji način za postizanje vidnih rezultata, a ovakvi događaju su mogućnost za uspostavljanje kontakata, druženje, uključivanje u društvene tokove, kažu učesnici Drugog kupa Timočke krajine za osobe sa invaliditetom.

''Ima malo ovakvih manifestacija za osobe sa invaliditetom u našem kraju. Drago mi je što je opština Knjaževac prepoznala koliko je ovo korisna i lepa stvar'', kazao je Ivan Simić, sekretar Društva obolelih od cerebralne i dečje paraliza u Zaječaru.

Na parketu hale ''Kaplar'' u šahu, pikadu, trci kolicima i paraolimpijskoj disciplini benč pres takmičilo se dvadesetak sportista iz Zaječara, Vidina u Bugarskoj, Sokobanje i Knjaževca. Tehnički organizator bio je Pauerlifting klub.

''Zadovoljni smo što je saradnja između Sportskog saveza i Paurellifting saveza osoba sa invaliditetom urodila plodom i što je ovo prvenstvo još brojnije od prošlogodišnjeg. Nadam se da će ovo postati tradicija i da će se povećavati broj takmičara i takmičarskih disciplina,'' rekao je Dalibor Ilijić, predsednik Pauerlifting kluba.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
KnjaževacInfo uživo putem Interneta

Made by East Star Group