Polazna | Vesti | Društvo | Drevnom metodom do harmonije duha i tela

Drevnom metodom do harmonije duha i tela

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Pod pokroviteljstvom Ambasade Indije, Knjaževac je 17. juna bio jedan od gradova u kojima je obeležen Međunarodni dan joge.

Drevnom metodom do harmonije duha i tela

U osam časova, baš kao i u čitavom svetu, pod sloganom ''Joga za zdravlje'', na otvorenom su vežabli članovi i članice knjaževačkog Yoga Alex kluba.

''Međunarodni dan joge se ranije obeležavao u većim gradovima. Sada smo, u saradnji sa Ambasadom Indije dobili čast da i našim sugrađanima predstavimo jogu i upoznamo ih sa tim načinom vežbanja,'' rekla je Svetlana Petrović, članica kluba.

Jogom mogu da se bave svi oni koji žele da dostignu harmoniju fizičkih radnji, emocija i misli, ali i da unaprede svoje zdravlje.

''Joga je drevna nauka i metoda i pomaže nam u svim segmentima života. Priznata je od strane Ministarstva zdravlja, pa je i lekari preporučuju u nekim terapijama. Doprinosi boljoj cirkulaciji, regulisanju krvog pritiska....Hata joga predstavlja kombinaciju fizičkih vežbi, vežbu disanja, koncentracije i relaksacije'', dodaje Petrović.

Međunarodni dan joge ustanovljen je 2015. godine jednoglasnom odlukom svih članica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, jer, kako je istaknuto, joga kao drevna nauka i metoda, simbolizuje jedinstvo naroda sveta, mir i ljubav među narodima.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
KnjaževacInfo uživo putem Interneta

Made by East Star Group