Polazna | Vesti | Društvo | MUP: Pojačana kontrola brzine

MUP: Pojačana kontrola brzine

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije tokom ove nedelje, u okviru međunarodne organizacije TISPOL - mreža saobraćajnih policija, sprovoditi akciju pojačane kontrole brzine kretanja vozila.

MUP: Pojačana kontrola brzine

Akcija će se sprovoditi u svim državama koje sarađuju u okviru TISPOL-a, u 28 zemalja članica Evropske unije, Švajcarskoj, Norveškoj i Srbiji.

U okviru akcije, u sredu, 19. aprila, biće sprovedena i akcija „Speed Marathon“, tokom koje će se brzina meriti 24 časa neprekidno ručnim radarima, radarima u sistemima video nadzora i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije – presretačima. Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, dok će saobraćajna policija takođe prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja, obaviti i kontrolu korišćenja pojaseva za vezivanje kako vozača tako i putnika, na način koji je predvideo proizvođač vozila.

Prema istraživanjima koja je objavio Evropski savet za bezbednost saobraćaja, povećanje brzine kretanja za samo pet odsto dovodi do povećanja broja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom za više od 20 odsto. Prema istom istraživanju, korišćenje sigurnosnih pojaseva smanjuje rizik od smrtnog stradanja u saobraćajnim nezgodama za oko 50 odsto, navodi se u saopštenju.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
KnjaževacInfo uživo putem Interneta

Made by East Star Group