Polazna | Vesti | Društvo | Konkurs za mlade eko - reportere

Konkurs za mlade eko - reportere

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Udruženje „Ambasadori održivog razvoja i životne sredine“, uz podršku RECAN fondacije za reciklažu limenki za piće, otvorilo je konkurs za mlade eko-reportere pod nazivom “Štedi resurse, ne bacaj, recikliraj!”.

Konkurs za mlade eko - reportere

Konkurs je otvoren do 10. aprila, a eko-reporteri u svojim reportažama treba da se bave pitanjima poput značaja reciklaže, zagađivanja sredine pre svega ambalažnim otpadom, uticaja ambalažnog otpada na okruženje, problema odlaganja otpada, potreba za očuvanjem prirodnih resursa. Važno je da eko-reporteri izaberu nešto što ih zanima i što im je blisko i izveste o tome u formi članka, fotografije i videa.

Radovi za konkurs se prijavljuju preko formulara koji je dostupan na stranici: feeserbia.com/programi/mladi-eko-reporteri. 

Nacionalni žiri će izabrati najbolje i nagradiće prvoplasirane radove u svim uzrasnim kategorijama (11-14 godina, 15-18 godina i 19-21 godine) i svim kategorijama rada. Diplome i nagrade najboljim eko-reporterima biće dodeljene na 13. regionalnoj Konferenciji „Životna sredina ka Evropi – EnE17“, 5. juna 2017. godine u Beogradu, u prostorijama Privredne komore Srbije.

Međunarodni program Mladi eko-reporteri ima za cilj da osposobi mlade ljude da zauzmu stav i da izveštavaju o lokalnim pitanjima i problemima u životnoj sredini. Program nudi mladima mogućnost da se njihov glas čuje, jer se najbolji radovi promovišu lokalnoj i internacionalnoj publici. Program se sprovodi više od 20 godina i trenutno u njemu učestvuju 34 zemlje u kojima se organizuju nacionalna takmičenja, dok se prvoplasirani radovi prosleđuju na međunarodno takmičenje. 

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group