Polazna | Vesti | Društvo | Odlični rezultati golubara, uprkos lošem vremenu

Odlični rezultati golubara, uprkos lošem vremenu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na godišnjoj skupštini Opštinskog saveza odgajivača srpskih golubova visokoletača okupili su se članovi četiri udruženja iz Knjaževca i jednog udruženja iz Svrljiga kako bi svi zajedno sumirali rezultate i podelili priznanja najboljim golubarima.

Odlični rezultati golubara, uprkos lošem vremenu

Iako je ova godina, što se tiče vremenskih uslova, jedna od najgorih za takmičare, postignuti rezultati pokazuju da se u Knjaževcu gaje veoma kvalitetni golubovi.

Po već ustaljenoj tradiciji knjaževački golubari se na kraju kalendarske godine okupljaju na godišnjoj skupštini gde sumiraju postignute takmičarske rezultate i dodeljuju priznanja najuspešnijim pojedincima. Organizovano golubarstvo u Knjaževcu postoji više od 30 godina, a 2016 je jedna od najgorih godina za takmičenje zbog izuzetno loših vremenskih uslova. I pored toga Miljan Vidojković, član udruženja SRB 788 “Stara čaršija” ostvario je odlične rezultate. Za 2016. godinu je prvak udruženja, prvak opštine i njegov golub pojedinac je proglašen najboljim.

Da bi golubovi bili uspešni potrebno je dobro poreklo, kvalitetna ishrana i što više rada sa jatom.

Specijalni gosti Skupštine bili su Dragan Purešević, predsednik Međuokružnog saveza Srbije i Radoje Marković, predsednik Balkanskog saveza koji su iznenađeni kvalitetom golubova u Knjaževcu i postignutim rezultatima.

Srpski golub visokoletač je domaća autohtona rasa koja se gaji na čitavom balkanu, a zahvaljujući dijaspori polako se širi na čitav svet.

Knjaževački golubari, i pored već pomenutih loših vremenskih uslova za let golubova, postižu odlične rezultate, ocena je predsednik Balkanskog saveza.

Po rečima čelnika Međuokružnog i Balkanskog saveza u narednom periodu će se raditi na omasovljenju sporta, dok se Knjaževački odgajivači goluba Srpskog visokoletača nadaju da će u 2017. godini imati povoljnije vremenske uslove i da će nastaviti da postižu dobre rezultate.

 

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
KnjaževacInfo uživo putem Interneta

Made by East Star Group