Polazna | Vesti | Društvo | Umrežavanje i partnerstvo u procesu evropskih integracija

Umrežavanje i partnerstvo u procesu evropskih integracija

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije organizovala je dvodnevnu radionicu u Knjaževcu na kojoj je bilo reči o značaju umrežavanja i izgradnje partnerstva u procesu evropskih integracija. Tema jučerašnje radionice bili su osnovni principi umrežavanja, a danas se razgovaralo o procesu kreiranja javnih politika u Evropskoj uniji i Srbiji.

Umrežavanje i partnerstvo u procesu evropskih integracija

 

U Kući partnerstva u Knjaževcu održana je dvodnevna radionica na kojoj je prezentovan značaj umrežavanja i izgradnje partnerstava u procesu evropskih integracija. Danas, drugog dana radionice, o kreiranju javnih politika učesnicima je govorila Nataša Dragojlović, koordinatorka Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji.

“Danas sa učesnicima pričamo o prednostima i mogućnostima za umrežavanje, o ulasku u partnerstvo kao mogućnosti da se na bolji način artikuliše glas i interesi civilnog društva. Takođe, tema nam je šta sve proces evropskih integracija pruža kao mogućnost za uticanje na kreiranje javnih politika i na konačne rezultate pregovora u Briselu”, kaže Nataša Dragojlović.

Aktivnosti u radionici počele su juče, kada je bilo reči o principima po kojima se uspostvaljaju i održavaju dobra partnerstva. “Osnovna poruka je da, kao i države Evropske unije pojedinačno ne znače mnogo u svetskoj ekonomiji i politici, ali kad se udruži 28 zemalja, onda Unija jeste ekonomski džin i politički važna, tako i na nekom ličnom, pojedinačnom nivou mi promovišemo značaj partnerstava i udruživanja”, dodaje Nataša Dragojlović.

Radionice je organizovala Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije, a učestvovali su predstavnici organizacija civilnog društva iz Bora, Zaječara i Knjaževca. 

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group