Polazna | Vesti | Društvo | Riznica: Deca o slavi i slavskim običajima

Riznica: Deca o slavi i slavskim običajima

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Udružnje za negovanje tradicije ''Izvor'' okupilo je najmlađe Knjaževčane na drugoj po redu ''Riznici''. Učenici osnovnih šklola ''Kaplar'' i ''Dubrava'', kao i najmlađi članovi Škole folkora ''Kolo'' ispričali su publici priču o srpskim slavama i slavskim običajima.

Riznica: Deca o slavi i slavskim običajima

Kako se sa predaka na potomke prenosi  srpska slava, kako se narodni običaj proslavljanja domaćeg zaštitnika slavi u gradu, a kako na selu, šta je zavetina i zašto je srpska porodična slava kulturno nasleđe čovečanstva... u Riznici Udruženja Izvor pokazali su, stihom, glumom i pesmom, učenici osnovnih škola ''Dimitrije Todorović Kaplar'' i ''Dubrava.''

Briga o kulturnom nasleđu i običajima nema smisla ako se ne prenese deci i mladima, smatra Ljiljana Mihajlović, predsednica Udruženja za negovanje tradicije ''Izvor''. Sa decom se radi u školi, a ''Izvor'' ih okuplja na različitim manifestacijama.

Za kraj druge po redu ''Riznice'', na zadovoljstvo publike, kao trešnja na vrhu torte, splet igara iz Srbije u izvođenju  najmlađih članova Škole folklora ''Kolo''.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group