Polazna | Vesti | Društvo | Počinje projekat „RECI”

Počinje projekat „RECI”

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Danas je u Knjaževcu počela realizacija projekta “Predškolsko i osnovno obrazovanje Roma - širenje mogućnosti za veći obuhvat i smanjenje osipanja u obrazovanju (RECI)”.

Počinje projekat „RECI”

Projekat “RECI” nastao je sa idejom da doprinese većem obuhvatu romske dece u predškolskom obrazovanju, kao i da smanji stopu osipanja romske dece iz osnovne škole. Prva radionica posvećena prevenciji prevremenog napuštanja školovanja održana je danas u prostorijama OŠ “Vuk Karadžić”.

“To su deca koja imaju loš uspeh, ne pohađaju redovno nastavu ili imaju problem u savladavanju gradiva. Ovaj projekat može da im pomogne na više načina. Pre svega kroz takozvani “tutoring” gde će bolji učenici pomagati lošijim”, kaže Federiko Skurela, spoljni saradnik na projektu.

Veliku pomoć u realizaciji biće iskustva iz Raške gde je projekat uspešno završen.

“Projekat je tekao lagano. Dve škole su učestvovale i sprovele ceo program sa izuzetno pozitivnim rezultatima”, ističe Anđelija Roglić, rukovodilac projekta u opštini Raška.

Danas je održana i prva radionica u okviru projekata za predstavnike osnovnih škola, predstavnke Centara za socijani rad, kancelarija za mlade i lokalne NVO.

“Na radionici ćemo napraviti dogovor sa školama kako će se program odvijati. Ovaj projekat se inače sprovodi i u Beloj Palanci i Prokuplju. Ovo je nešto novo što tek treba da da rezultate”, dodaje Federiko Skurela.

Prva radionica projekta “Reci” održana je u prostorijama OŠ “Vuk Karadžić” koja je ujedno i partner na projektu.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group