Polazna | Vesti | Interreg Danube GeoTour

Interreg Danube GeoTour

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U okviru saradnje Tehničke škole sa udruženjem „Manifesto“ iz Knjaževca, koje radi na projektu razvoja geo-turizma na Đerdapu, nastavnice stručnih predmeta ekonomske i turističke struke Sanja Markulin i Jelena Lazarević u periodu od 25. do 27. septembra bile su učesnice sastanka Interreg Danube GeoTour projekta u Geoparku Gvozdene planine (Železné hory), Republika Češka.

Interreg Danube GeoTour

Cilj celog projekta, koji je sufinansiran sredstvima Evropske unije (ERDF, IPA), jeste valorizacija geo-nasleđa za održivi i inovativni razvoj turizma geoparkova Dunavskog regiona.

Glavni rezultat projekta biće zajednička dunavska geo-tura, dizajnirana da ojača saradnju između geoparkova Dunavskog regiona i da deluje kao inovativni turistički proizvod, u cilju povećanja vidljivosti i broja turističkih poseta ovim geoparkovima. Razmenjivanje iskustava, testiranje proizvoda geoturizma i novih interpretativnih pristupa trebalo bi da poveća angažovanje lokalnog stanovništva i kapacitete za upravljanje geoparkom, kao i da smanji kvalitativni jaz između dunavskih i drugih geoparkova EU.

Više informacija o projektu i organizatorima dostupno je na sledećim linkovima: www.interreg-danube.eu/danube-geotour http://www.geoparkzh.cz/.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group