Polazna | Vesti | Sadnice oraha: Povoljni uslovi nabavke, rod u četvrtoj godini

Sadnice oraha: Povoljni uslovi nabavke, rod u četvrtoj godini

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Kompanija Misbell ponudila je zainteresovanim proizvođačima nabavku sadnica oraha po veoma povoljnim uslovima – polovina cene sadnog materijala plaćala bi se tek nakon četiri godine, od prve berbe oraha.

Sadnice oraha: Povoljni uslovi nabavke, rod u četvrtoj godini

 

Budućim proizvođačima oraha na području knjaževačke opštine pruža se mogućnost da do kvalitetnih sadnica dođu po više nego povoljnim uslovima. U toku je opštinski konkurs za nabavku sadnog materijala kojim je predviđeno subvencionisanje 50% cene sadnica. Pored toga, Kompanija Misbell zainteresovanim proizvođačima nudi mogućnost da sadnice izuzetno kvalitetnog oraha američke sorte "Čendler" nabave još povoljnije.

"Mi ćemo takve ugovore sa proizvođačima napraviti da u četvrtoj godini, kada je prva berba, naplaćujemo preostalu polovinu cene sadnog materijala. Proizvođač sada može da računa na subvenciju od 50% na osnovu naše fakture, a umesto da ostatak sam plati u novcu, mi ćemo sačekati četiri godine i sadnice naplatitu u rodu oraha. Na taj način proizvođač će biti dodatno motivisan da svoje sadnice maksimalno neguje, naravno prema našim receptima i savetima, kako bi orah dao što veći prinos", kaže Mladen Savić iz Kompanije Misbell.

Brojne su prednosti koje sorta oraha "Čendler" ima u odnosu na druge sorte – po hektaru može da se zasadi i do 300 stabala, orezivanjem se stabla svode na visinu ne veću od 4-5 metara, prvi rod daje u četvrtoj godini, a prema minimalnoj računici jedno stablo moglo bi doneti oko 100 evra prihoda. Ono što ovdašnje poljoprivrednike svakako najviše zanima je garancija sigurnog plasmana robe, a to se u ovom slučaju obezbeđuje ugovorima koje kompanija Misbell potpisuje sa proizvođačima.

 

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group