Polazna | Vesti | Sve službe u stanju pripravnosti

Sve službe u stanju pripravnosti

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije ocenjeno je da nema razloga za paniku, ali ima za oprez i pripravnost svih službi, kako bi se, u slučaju potrebe, na vreme i adekvatno reagovalo; putevi na teritoriji opštine u najvećoj meri su očišćeni, vodosnabdevanje je uredno, ima manjih problema kod snabdevanja električnom energijom u nekoliko sela minićevskog kraja, saobraćaj se odvija otežano, ali na svu sreću saobraćajnih nezgoda za sada nije bilo; građanima je upućen apel da se uključe u čišćenje snega.

Sve službe u stanju pripravnosti

 

Posle obilnih snežnih padavina prethodna dva dana, u Knjaževcu od sinoć pada ledena kiša, što je ionako složenu situaciju dodatno otežalo. Danas je zasedao opštinski Štab za vanredne situacije. “Ono što je dobro jeste da nema neprohodnih puteva. Ulice u gradu i saobraćajnice na području opštine čiste se po jasno utvrđenim prioritetima. Sve ekipe su na terenu, ali moramo da u obzir uzmemo i činjenicu da opština Knjaževac ima veoma obimnu putnu mrežu, pa molim građane za razumevanje i strpljenje, a mehanizacija će sasvim sigurno doći do svakog sela i zaseoka”, izjavio je Milan Đokić, predsednik opštine.

“Vodosnabdevanje na području opštine je uredno, zdravstvena zaštita funkcioniše bez ozbiljnijih problema, a tokom prepodneva bilo je poteškoća u snabdevanju električnom energijom Gornjeg i Donjeg Zuniča, Ravne i Potrkanja, ali iz EPS-a kažu da će taj kvar za par sati biti otklonjen. Nešto ozbiljniji je kvar na relaciji Vitkovac - Petruša - Ošljane - Novo Korito, ali se nadam da će i to u toku dana biti sanirano, kako bi meštani tih sela dobili struju”, dodao je Đokić.


Zbog neočišćenih trotoara, pešaci su prinuđeni da se kreću ulicom, što predstavlja veliku opasnost. Sa sednice je upućen apel sugrađanima da se uključe u čišćenje snega. “Moramo da budemo svesni da javne službe ne mogu same da očiste kompletno područje opštine od snega. Apelujem na sugrađane da očiste prostor ispred svojih kuća i poslovnih objekata. Apsolutno je neodgovorno očekivati da opštinske javne službe stignu do svakog parkinga, svake kuće ili lokala. Vlasnici vozila trebalo bi da ih očiste i sklone sa površina koje treba da se čiste mašinama, pošto i danas imamo izveštaje sa terena da u mnogim ulicama mašine za čišćenje jednostavno ne mogu da prođu od parkiranih i zavejanih automobila”, ističe Milan Đokić.

Lokalna samouprava stavila je dva svoja vozila na raspolaganje zdravstvenim i socijalnim službama, a mogu da ih koriste i sve ostale lokalne institucije i službe koje imaju potrebu za prevozom.

Vremenska prognoza krajnje je nepovoljna, padavine su najavljene i za naredne dane, tako da je realna opasnost i od poplava. U saradnji sa Srbijavodama opštinski Štab pratiće situaciju, kako bi na vreme bile preduzete adekvatne mere zaštite.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group